Tuesday, August 09, 2005

2 months ago..

2 bulan..itu jangkamasa yg agak lama utk aku..for not updating my blog..frenz..sorry sbb tetibe ilang tanpa kabar berite..the truth is..aku masih sihat walafiat kat taman wilayah selayang nie..nway..been wondering what i've been doing for the past two months?? hahaha..let me summarized it first..leisuring around..treasuring the 'penanam anggur' time..miahahaha..tp tadeklaa lepak sgt..sbb tgh sibuk menyetelkan hal ngan petronas..n got the certified accountant program too..b4 aku cite mende2 yg dah jd kat aku..aku nak ucapkan tahniah kat kawan2 aku yg dh berjaya bergelar pekerja..to mawar (shell) n rina (acs)..keja rajin2..nnt jgn lupe belanje gue..aku?? aku tak minat nak menyambung kerjaya dlm bidang IT so i opt to join the reskilling program that had been arranged by the petronas..hopefully..aku dpt join program tu ( amin)..as I am really100x looking forward to be an accountant..my dad?? hah..die dah tak boleh nak larang..i'm not the same daughter anymore..takan nak wat silap lagi kan?? nway..cakap pasal abah..aku sedih n terkilan skit..sbb konvo nie..die sampai hati tak nak tgk aku grad..konflik betulla bile keluarga dah berpecah2 nie..tp takpelaa nak wat camne..i know my dad tak nak terserempak ngan my mum..same laa mcm my mum..sigh~

erm..compilation of my diary..for the past two months..nnt aku aplod skit2..aku leh plak tertinggal tamdraif kat umah (rite now tgh blogging kat cc yg ade streamyx laju gile..unlike yg kat tronoh tu)..rajin kan aku wat e-diary..hahaha..nak wat camne..utk korang sume gak..so..toksahlaa rindu2 dah kat aku..jap nak jawab tepon..

...

preparation for convo?? hurm..kalo aku dpt first class sure aku dah poyo gile wat baju fashion ala2 academy awards..tp..dpt 2nd upper je kot..so..aku wat jelaa ape yg temampu ngan skoler xtra 2k tu..ermm..tp ape yg aku nampak setakat ari nie..sumenye warne pink...dem..adik aku punye pasal laaa nie(sbb kuar shopping ngan die)..n aku bersyukur betul..konvo masa tgh mega sale..selamat duit den..

bile aku nak gi utp? maybe 18th aug..kalo tadek pape hal laa..sbb rase cam kelas utk CA tu nak start awal..heh..rakan2 yg baik ati..nanti tolong2 laa amik aku kat depan nnt yea..ok2..aku nak blah..dah sejam lebih kat cc nie..abis duit aku kang..nnt aku post lagi..:P

2 comments:

mawar said...

gaji CA lagi byk tu ya! heheheh apa pon, see u during convo n all the best

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.