Sunday, August 08, 2010

me n kicap manis kipas udang

sejujurnya..aku mmg tak igt sejak bile aku ske sgt letak kicap manis kipas udang..sedar2 je hampir sume makanan aku mesti kena letak kicap..u name it, mee rebus, laksa, maggi, bihun sup (excpet tomyam)..even ayam goreng pun aku cecah kicap..n sah2laa mak aku selalu usik aku,"kalo nak kawen, kena cari org ske mkn kicap gak" which aku tak setuju! Sbb nnt kena share kicap..bile dah abiskan tadek sape ngaku..hahaaha..tamak

Tp pagi td mmg bestlaa..mase tea break kat ofis, aku dgn selambanye telah makan nasi lemak dgn kicap manis..memula aku layan gile mkn nasi lemak dgn kicap tu, tp tetibe big boss yg tgh makan dkt ngan aku n geng tetibe bersuara "sape yg mkn nasi lemak dgn kicap tu?" n sebaik je aku menyahut, terus die tanye aku org mane..

Dan skang aku dok pk..kicap nie makanan tradisi org mane?

2 comments:

Muhammad Fakhrul Rozi Abd Rahman said...

pon tgh pk sama...ada ke makanan tradisi mana2?

Diana Abdul Molok said...

isk ade tradisi orang memane ke??? akak ipar aku pon kaki kicap, dia asal negeri sembilan hehehe...