Tuesday, February 02, 2010

celoteh ujung minggu

Akhirnya weekend yg panjang tiba lagi. Rindu sgt pada weekend yg panjang nie walaupun asalnye aku tadek ape2 perancangan pun untuk cuti 3 hari tu. Nak ajak teman seangkatan berpoya2, die join xpdc mulu. Nak ajak bff yg sorang lagi, plan dgn ehem die mmg tak dpt aku nak interframe (lgpun tak elok kaco org yg sedang hangat2 nie) So aku dgn dedikasinye mengangkut kerja2 pejabat pulang ke rumah. Hakikatnye, hanye selama 2 jam sahaja aku spend masa membelek2 keja yg dibawak pulang tu iaitu pada hari jumaat malam sabtu.

Sbbnye hari pertama, aku plan nak g gym, nak g shopping kat suria KLCC, nak g galeri petronas, tp sume tak jadi, sbb aku bangun lewat dan sehariannye aku asik tido je, aku tadek mood nak buat ape2 pun. Hari kedua, aku ajak mak n adik dan bfnye berjalan2 di Ikea. Mak nak mencari cabinet combination utk renovation dapur. Aku nak mencari deko@sampah2 baru utk ditambahkan kat dlm bilik yg dah sedia byk sampah tu. Spt biasalaa, aku cari barang yg termurah boleh aku dapat kat situ.
Paper Magazine holder 5 pcs for RM3.30
4R Picture frame 3pcs for RM5.90
Laundry basket for RM8.90
Waste basket for RM2.80
Stationery organizer for RM5.00
So, overall I spent RM25.90. :P Belanja diorg pre-lunch at the Ikea restaurant. Pas 3-4 jam round sane, kitorg check out. Plan awal nak g sambung shopping dgn bff, Rina terbantut sbb dah terkuar umah lambat dan terabis masa lame kat ikea, plus, by the time kami sampai umah, sume terus terdampar kat ruang tamu, kepenatan gile!

Malam tu, aku yg bosan sgt dan taktau nak berborak dgn sape pada malam ujung minggu, buatlaa satu projek kanak2 ribena, iaitu mencorakkan magazine holder yg sgt boring tu. Dah lame gile tak pegang brush n bermain poster colour, so hasilnye pun tak bape cantiklaa (haha, walhal aku mmg tadek bakat seni). Tp rase cam stress aku dapat disalur keluar bile aku buat aktiviti camni.
Dan hari ketiga, separuh hari diabiskan dgn melayan Coffee Prince, dr pagi sampai tengahari (dah tgk kali ke 4 pun still boleh melekat tgk)namun setelah menekadkan diri, aku pun siap2, g menyambung aktiviti shopping dgn Rina. Aktiviti shopping dimulakan dikedai2 kasut dan diselang selikan dgn tea break di The Warung dan disambung di kedai2 baju dan diakhiri dgn tapauan di Krispy Kreme dan pre dinner di Yo Sushi. (sedapnye sashimi tuna dan salmon) 

Hasilnye tiada celahan utk aku menyiapkan keja. Aku kena belajar kurangkan tido! Aku kena belajar kurangkan nafsu membeli belah ! dan paling penting aku kena belajar tinggalkan saje kerja dipejabat. Cukup2la aku buat OT tak berbayar di pejabat.

p/s: aku hanye makan sekeping donut saje!

3 comments:

HafizChan said...

tpt letak buku tu kat giant ada. heh

rina said...

ape la hafiz chan ni..beli kat ikea up sket standard :P

eh mkn 1 je..tp bawak balik 3?

naTea said...

hafiz: giant tu mende? hahaha..:p

rina: dua utk org umah..satu utk aku..:p