Thursday, September 10, 2009

nur kasih . .

alkisahnye spt dlm entry yg lepas, doc adik aku suh adik aku beranak on 090909. tp selepas dinasihatkan oleh my mum dan her mil, adik aku decided to go for natural birth la. then, pagi tu around 11, adik aku pegi check up. doc kate dah buka skit. adik aku kate takpelaa. tggu jela. so balik umah n layan movie korea siap gelak2 besar lg. tetibe, around 2++ adik aku rase perut memulas, mcm nak berak. pastu mase g toilet, tadeklaa terberak, tp terdengar bunyi 'pop'. hoho..air ketuban dah pecah. adik aku kejut husband die. n si husband call laa si mak. pas mil adik aku tanye 3-4 soklan, diorg decide g hospital je terus. so dlm kul 3 petang die sampai, doc nye plak dah kuar jap..seb baik ade doc backup (yg kebtulan tgh on duty gak)..masalahnye baby tu dah nak kuar sgt. tp sbb doc tak sampai lg, nurse suh adik aku kepit, tahan dulu. ahhaha..mane nak tahan, dah nak kuar sgt. pastu dlm 4.20 camtu sejurus b4 azan asar, slps 5 push, baby kuar. hehhe..alhamdulillah. adik aku dah tak terkate.penat dan sakit. si suami menangis terharu..tp sempat qamat laa.

btw. the nurse tu ade tanye. adik aku mkn ubat pape atau minum air pape ke? sbb cepat n mudah sgt adik aku beranak. of course laa tadek. adik aku just sempat baca doa mudah beranak die dpt kat tenet smlm (080909). actually, mmg nasib. maybe 1st senang, kedua lame. tp yg penting jgn buat dosa dgn mak n suami. dan lain2 serah kat Allah..

berat baby 2.8kg. panjang 48 cm. ade dlm 9 newborn on that day. for the moment, name yg dah konfem nur kasih, just name belakang tu tgh didebatekan, idrina laa, erisa laa, arissa, alisha, qaisara, qistina..lantak pilaa..aku tau aku dah ade niece comel! rambut itam, lebat n nampak ikal, putih dan sgt laa mcm chinese. mate sepet.:) rakan2 yg nak melawat adik aku..bolehlaa berbuat demikian mase raya atau akhir2 pose. sbb adik aku balik umah aku ahad/isnin nie..

p/s: umah tak kemas lagi!

5 comments:

rina said...

congrats aunty N atas pertambahan anak buah! ni baru la betul2 pangkat aunty huhu.
senang tu adik ko beranak, alhamdulillah. ada org pecah air ketuban, malamnye baru beranak, or esoknye..

naTea said...

itulaa..syukur..kejap aje..lain org lain cite kan? tp mak aku kate..niece aku kena panggil aku mak long. tak kool laa..aku nak ajar die panggil aku aunty n..baru vouge..;p

rina said...

aunty long ok gak..huhu

Permaisuri Mawar said...

congratss aunty N and liyana.. post la gambar baby :)

naTea said...

rina: aunty n senang skit..tadek aku konfius..

mawar: thanx! dh post dah