Thursday, September 10, 2009

p1 wimax

skang nie..aku dh dpt online bile balik umah. terime kasih pada puan rina dan en. azhar kerana meminjamkan talian wimax nie kat aku. perihalnye kat umah diorg iaitu di ampang, tk dpt connection yg memuaskan. wpun ijau. tp time nak mengupload. mak aih..mandi makan dan tido pun sempat (aaa.lebih2 plak) tp ibaratnye camtulaa. memandangkan dah buat kontrak selama 2 tahun, pn rina pun dpt laa idea nak bg aku pinjam jap. itupun slps die konfem area aku ade connection. pasal bayaran tu. antara kami sajalaa. bak kata en. azhar, benda nie plug n play n kena cari feng shui die. utk dua hr pertama. jenuh gkla aku mencari feng shui natang nie; kat bilik tido, kat living room, kat luar umah, kat bilik mak aku n kat dapur. tp tadek hasil efektif. aku give up keja. tp pada hari isnin tu, aku pasang semula kat bilik aku. and eversince that, ok plak connection. tp taklah sgt ok mcm kat ofis aku yg same gak bayarannye rm99 per mth. kalo nak upload sempat aku makan jap, tp tak smpt nak mandi atau tido. kalo nk dload, aku tak cube lagi. mungkin later. baru aku tau, kuncinye kena pasang air cond. :p bilik kena sejuk. baru modem tu happy. hahahaha..papehal pun terime kasih sahabatku!

2 comments:

rina said...

terima kasih sahabat kerana sanggup mengambil menda yg membuatkan aku tension sepanjang hari, kuar dr umah aku. aku rasa kalau menda tu ada lg kat umah aku, dah naik gile dah aku nih.

naTea said...

haha..kekadang aku pun ade skit rase gile tu..bile aku nak upload sumthing tk dpt..n tgh main game kat facebook..asik dc je..seb baik sgt jarang2..:P