Saturday, November 21, 2009

Scrooge


1st time aku tgk cite 3d. Siap angkut bonda tersayang skali. Kat TGV KLCC, harga tiket utk 3D adalah RM18 seorang. B4 masuk panggung, kami diberi cermin mata khas. (tp kena pulang baliklaa kan). As a 1st timer, seriously aku kagum n cam jakun skit. All seems so real n really close to us. Nway, sape yg tak tahu Christmas Carol, yg ditulis oleh Charles Dickens nie. Pasal si tua yg kedekut dan cengeng, Scrooge yg mase Eve of Chrismast telah dibawa ke 3 tpt oleh 3 spirit yg berbeza2; the past, present and future utk menyedarkan dan mengubah perangai Scrooge yg bencikan krismas. A heartwarming movie with nice construction of 3D. Namun, aku tak berapa dpt menikmati cite nie tadi. 1st mungkin sbb aku terlalu kenyang, so dah mcm mengantuk skit. 2nd sbb tadek english subtitle. 3rd sbb aku dh dpt mengagak jalan cite. 4th sbb cite nie banyak dark scene. 5th sbb ade org2 yg tak reti adab kat tgk wayang; berborak2 dan on hp yg lampunye terang gile.

Sbg konklusi, aku rase tadeklaa berbaloi sgt rm18 tu, tp agak oklaa utk kualiti 3d yg aku dpt nikmati tadi. So, kalo korang nak cube, bolehlaa tgk "Avatar" directed by Steven Spielberg nnt.

2 comments:

Oxygen-Me said...

I watched this movie yesterday too. But it wasn't in 3D. Huhu.. Well, a so-so movie for me but indeed it was fun to 'terabur-kan' popcorn when it comes to scenes yang suka buat orang terkejut! Hehehe..

naTea said...

agreed with u..bit boring..sbb i mmg dah sllu tgk christmas carol..but this one is not the best version..