Monday, January 11, 2010

saye dah 4 bulan!


hye, name saya Nur Kasih Ariessa, saye baru 4 bulan mase gamba nie diambil. hobi saye adelah gelak bile mama long buat lawak atau gelak same2 dgn mama long.malam sabtu hari tu best! walaupun Kasih tk dpt makan skali, Kasih tahu mummy n family enjoy makan kat Cheng Ho. diorg sambut bday mummy dan mama long. Mcm2 laa diorg makan. Sup isi ketam dan tofu, ikan siakap, sayur campur, ayam masak kicap, udang mentega. Kelaka tgk muke mama long bile die minum air strawberry soda yg masam tu! mama long mmg tak tahan makan benda masam! Pastu, kasih sempat ngorat sorang mamat ensem lagi kat situ. Pas abis makan terus balik, Kasih dpt susu terus tido.

Semalam pulak bday mummy yg ke 26, so saye kasi can laa mummy dan daddy dating. saye amik peluang nie buli tok dan mama long. saye buli comel je. berak 3-4 kali. nangis setiap kali tetiba terjaga dr tido. tp pada waktu yg lain, saye baik je. saye ske tido bile sume org tido dan umah sunyi sepi je. lame jugak saye kat umah tok dan mama long, ingatkan mummy n daddy syok sgt dating, upenye mummy n daddy beli car seat  utk Kasih. Sweetnye! k lah. tima kasih mama long, sbb tuliskan coretan nie bagi pihak Kasih.

6 comments:

Oxygen-Me said...

Alalalala.. Comelnya Kasih! Huhu.. Meh sayang sikit! :D

Permaisuri Mawar said...

heheh comel masyaAllah :)

rina said...

ada muka ayah dia eh..

naTea said...

thanx aunty2 sekalian! saye pun sayang gak kat aunty2..

aunty rina, mmg ramai org kate muka ayah..perangai pun same macam ayah mase baby dulu.. ske belek2 tangan2.. :P

-kasih-

hafizshinchan said...

Hmm, dapat kusi baby baru. wah!!!
Lenkali ikut la g Cheng Ho skalik...berak kat sana jugak.

Lenkali bila nampak kedai guess kid, gap kid, nangis kuat2 tau!
hikhik

naTea said...

pandai je uncle chan ajar benda ngarut2 kat kasih! Kasih ikut tau pegi Cheng Ho..duk dlm stroller senyap2 je..tak berak pun..

kasih tak perlu nak nangis2..sbb kalo kasih senyum je..dah buat diorg cair, nak beli baju baru dan lawa2 utk kasih..lagipun saye behave kat tpt org ramai..

nnt kasih akan dibotakkan 23hb nie..uncle chan belanja hairband comel utk Kasih?

-Kasih-