Friday, January 08, 2010

skandal ke? ep.3

aku rase nie mcm episod akhir..sbb tanak laa buat korang yg rajin singgah blog aku rase bosan dan menyampah..

pas puas berpk mlm tu..aku decide nak low down dulu excitement nie.. so..aku try refrain diri aku dr mencari en.h.. which is sgt laa mencabar! (tanda2 dah terhook disitu) tp still berjaya dilakukan dgn pura2 bz..

tengahari tu..terserempak byk kali..kitorg tukar senyuman je.. then..after lunch.. tetibe en.h dtg lepak kat bilik audit tu.. then mulalaa sesi soal jawab..this round aku memberanikan diri tanye macam2 dan tanye balik satu soklan yg die penah tanye kat aku..which is ...

then petang tu.. die ajak g minum petang.. with the assumption that today hari last aku kat sane.. (yg nie aku saje cakap..nak tgk reaksi die).. minum petang yg simple n sweet..

then en.h yg nak kembali ke ofis, telah menyusahkan diri die, dgn menemani aku naik putra lrt smp masjid jamek dan star smp sogo..sblm balik ke ofis balik.. ok..nie dah buat aku confused..

nway..aku break one of the rules harinie..well..mmg aku menggunakan keberanian yg melampui adrenalin aku..dan inilah hasilnye..sume berkat tunjuk ajar dan galakan bff n gfs..:P

aku: en.h ..err..kalo saye nak no phone leh tak?
en.h: boleh...tp tggu next week laa..
aku: (blur)
en.h : saye nak buat awak tertunggu2..manelaa tau awak boring dgn saye nnt..
aku: tadek plak saye rase camtu..
en.h: tp ofismate kate saye nie boring..
aku: saye...so far so good . . .(aku dah lost of word dah nie)

then both of us..looked at each other n senyum..

aku ade mcm2 rasa skang..rase berjaga2..sbb this is too good to be true..rase happy..rase cam dlm drama..rase excited..tp takleh excited sgt..ape2pun..aku hanye tersenyum menikmati hari nie..well..esok hari yg lain.. :P

somehow..situation nie(dan sebelum2 nie) mengajar aku byk benda..
1. first impression tu sgt penting . .so tak kira nak kemana2..or nak jumpe sape2..kena selalu kelihatan kemas..
2. kena konfiden.. dan cepat pick up..
3. willing to take risk..break the 'rules'..tp kena bertempat laa
4. as esok ade lah hari yg tak diketahui lagi..kena laa ready for the worst..so that tak kire ape jadi esoknye, still akan jadi hari yg lebih baik dr harini..

need to get back my sanity.. nape laa aku rase cam baru lepas shooting drama?

5 comments:

ella said...

well well well!!! dat's a good sign beb... aja2!

btw, sape yg bg ko tunjuk ajar tu?? hehe!

hafizshinchan said...

kau dating ngan dia g mana?
ZOO negara?

Sana best dating

naTea said...

ella: korang2 laa ..korang kan dah ade exp..:o

hafiz: haha..point taken..insya allah.. :)

Oxygen-Me said...

Cewah2.. Cute 'scandal'! Siap ada episode lagi! :)

rina said...

ha ah aku pon penah deting kat zoo negara dlu sebelum kawin..pastu siap ckp, next time dtg zoo negara, time tu dtg dgn anak yg dah umur 2 3 tahun...mmg betul pon! (belum pegi lg la..tp mmg dlm perancagan masa terdekat nih..haha)