Friday, January 29, 2010

commitment phobic

aku adalah seorang yg tidak yakin pada diri sendiri apabile tibe time financial commitment. sbb tu jugaklah, aku tak penah ade kredit kad. aku bayar pakai cash saje tak kirela besar mane pun perbelanjaan hari tu. tp setelah beberapa kali buat short term commitment dgn bff, aku rase cam dah konfiden skit, nak tambah komitmen aku. so, kalo dulu gaji bulanan aku, komitmen nye hanya utk bonda tersayang, kini dah di tambah dgn komitmen bayar insuran setiap bulan, bayar membership FF, bayar misc perbelanjaan kat bff. mula2 aku rase agak terancam perbelanjaan bulanan aku. tp bagusnye aku dah tak membeli kasut atau beg tiap2 bulan. ahaha.

dan kini, aku rase cam dah bersedia nak tambah komitmen baru. iaitu membeli kereta. dlm otak aku dah ade beberapa model kereta yg aku berkenan(suzuki swift / hyundai getz)or maybe my old flame, the persona, plus i heard that persona will be given another round of facelife somewhere around this year, refer to here. tp pape hal pun, kite amik lesen keta dulu k?

p/s: takpun aku mintak puegeot baru makcik tersayang saje. .

3 comments:

HafizChan said...

uols nak angkat kereta dah...pasni boleh carik toiboi

naTea said...

buat ape cari toiboi..abiskan duit je..aku cari sugar daddy dulu..baru angkat keta..hahah

naTea said...
This comment has been removed by the author.