Wednesday, January 06, 2010

skandal ke?

scene 1
aku n audit team smp lambat. sbb dgr mcm2 briefing. agak terkejut tgk bilik kitorg ade org duduk. pas tanye org property, diorg kate leh gune bilik tu. so kitorg stay. tak lame kemudian en.h masuk dan amik barang dan berbasa-basi dgn aku. first impression aku cute gak mamat nie. so kenala bg 1st impression yg bagus gak. manelaa tau masih single dan lurus.:P die amik brg dan kuar bilik.

junior : akak, td mamat tu dok perati tag akak.
aku: ye ke? aiseh lupe nak simpan tag

scene 2
aku naik atas jenguk junior2 lelain yg tgh cek invois, payment. aku balik bilik audit.

junior: akak, apsal org perasan byk kali mamat tu lalu sini, asyik dok pandang dlm nie..macam cari akak.
aku : owh..akak rasa mmg camtu ..sbb bilik kaca so org teringin nak tahu sape dlm bilik nie..akak pun same cam tu
junior: buat apelaa dkt 10 kali ulang-alik dok tgk bilik nie kalo dah tau sape dlm bilik nie..
aku: tu akak tatau laa


scene 3
aku tggl sorang dlm bilik audit. en.h lalu dan masuk dlm bilik. mengadu kepenatan .dan memulakan interogasi

aku: sibuk sgt ke harinie? asyik ulang alik je
en.h: a ah..penat betul asyik g sana sini. eh awak tak ske ke saya ulang alik depan awak?
aku: owh..patutlaa asyik nampak awak ulang alik
en.h: awak rimas ke? takpelah nnt saye lalu pintu belakang
aku: skit pun tak kisah..lalu 1000 kali pun takpe (saye ske awak ulang alik dan pandang dlm bilik nie sambil tersenyum)
en.h: weekend buat ape? takan keja gak kot
aku:kalo sabtu ade keja gak..tp kat umah..tp kalo ahad...
en.h : g dating?
aku: keja aje..mane ade masa . .

-tepon bunyi, die mintak diri, aku sambung keja-


kesimpulan
bagus gak skali skala ade aktiviti camnie..rase motivate skit utk aku g client dan stay back.. just consider nie hanye another  "one night stand" at client place.. sbb aku rase mmg susah "lucky" nak singgah kat tepi aku bile smp bab2 hati nie..:)

5 comments:

rina said...

dont give up on love..

ella said...

try je la beb....

hafizshinchan said...

kau ajak la dia gi kg baru makan sizzling ciken cop
takyah ikut sangat rule 'laki kena ask for a date'
blasah je beb

naTea said...

rina: tak give up lg..just sgt penat! :)

ella: takpe..aku masih menganalisa..ade 7 hari lagi

hafiz: aku nak try rules baru..tp berat dan sgt hesitate..tpt date tu..kena survey umah masing2 kat mane dulu~..eh..ape kena mengena? lol..

hafizshinchan said...

melepas la jawabnya...ahaha