Thursday, December 03, 2009

nur kasih akhir . .


aku tak tahu sama ade, berjaya atau tak TV3 mencapai target 5 juta rakyat malaysia tgk episod akhir Nur Kasih pada raya haji haritu. tp yg aku pasti, makcik2 aku dok tepon umah pagi raya sempat cakap yg mlm tu ade nur kasih episod akhir. berdasarkan tu, aku assume diorg dpt mencapai target dan mungkin aku ade sedikit bangga sbb aku adelah antara 5 juta yg menonton episod akhir tu.

keseluruhannye, aku puas hati dgn ending cite nur kasih. tak perlu nak dipanjang2kan saat2 gembira selepas sumenye selesai. sbbnye di pertengahan cite mmg ade byk scene yg mane adam dan nur bahagia tanpe adam ade rase yg die perlu membalas pengorbanan aidil dan perasaan yg meragui kesetiaan cinta nur.

utk org yg miss episod akhir; nie spoiler utk anda..episod dimulakan dgn alya memujuk nur utk jd madu die. sarah plak akhirnye benar2 insaf, tak tahu sama ada ketika die mengekori nur ke kedai ataupun selepas kemalangan dimana die terjatuh atas kaca. kemudian beberapa bulan lepas tu, nur nekad utk pegi memulakan kehidupan baru di tpt lain. pada masa yg same adam berjaya diselamatkan dan pulang ke kg. tp ketika kenduri doa selamat di rumahnye, disangkenye kenduri pernikahan nur dan abgnya. tp bile dlm ketapi, die nmpk nur berseorangan, die menghulurkan salam dan diorg berpelukan.

bace je mmg tak best. kalo nak tgk yg real punye/skali lagi:
1. tv3, selasa-jumaat @ 7.30 mlm..tadek iklan punye..
2. cari di youtube..rasenye berlambak
3. pegi http://www.tv3.com.my dan click catch up tv..tp kena sign up dulu..
4. beli je dvd terus kat Nur Kasih Website

pengganti cite nie..aliff firdaus..pasal isteri berjaya yg ego dgn suami die..lakonan beego, irma,maria farida dan saifulnizam..aku tak bape ske dgn selection pelakon nie..tp bg peluanglaa tgk seround jumaat, 11/12/2009 nie..dgr cite shooting dibuat kat umah linda onn..:0

4 comments:

hafizshinchan said...

Overrated, she is!!!

Oxygen-Me said...

Ahaha.. Not to mention about my Aunts lagi dah, my Uncles and all the cousin bro(s) pun duduk depan tv sama to watch this last episode of Nur Kasih. Huhu..

*My younger sis siap menabung just to buy the dvd! Adeh.. Hehe.. :D

azwahas said...

namo, aku x suka citer aliff firdaus. utk watak bertudung walaupun berjaya dan ego, jasmin hamid x sesswaiiiiiiiiiiiii

i dun like!

naTea said...

hafiz: totally overrated kan?

oxygen-me : i'm not that kind of fan till the extend nak beli dvd..:P

azwa:agreed..aku tgk separuh episod je..aku rase plot cite ok..tp pemilihan pelakon tu..isk..