Tuesday, December 29, 2009

randomn rants #3

1. body clock dah lari. usually, aku tido kul 9 or 9.30 mlm (sbb nak kena bangun 5.30 pg). tp eversince aku constantly stay up smp kul 2-3 pagi sbb nak siapkan keja, dah jadi tunggang langgang dah sume. jadinya siang td kat ofis klien, aku asik nguap je! weekend nie aku kena betulkan balik waktu tido aku..

2. esok ade stock take. aku ske sbb boleh pakai jeans dan ade kemungkinan utk balik awal. so boleh tido awal lagi.

3. manager bg instruction utk observe co. operation system. so for that, aku kena g tpt client pada pukul 3 pagi pada 1/1/2010 sbb waktu tu baru diorg tutup. agak2 nye aku audit co apelaa ek sampai kena dtg kul 3 pagi? perancangan awal balik tido n junior dtg amik. tp aku cam terngiang2 keseronokan dan keenakkan tido dlm panggung wayang (with the exception of the cute noise sound yg aku tak sengaja buat tu). masalahnye tadek geng yg rela plak.

4. 2 januari nie ade training la plak. aku rase malas nak join, sbb lepas tu sah2 kena kemas file2. dr aku kemas file baik aku balik tido puas2.

5. sebenarnya aku dah malas nak merancang2 gath la, majlis la. tp aku mmg ade bakat organizer kot. walau camnepun aku ngelat, mesti akhirnye aku gak yg tolong handle. paling terbaru, bbq bday party with family n fren. sesungguhnya aku sgt malas dan penat nak berpk. what's the best way to convey the msg?

6. aku tak dpt apply cuti on my bday. cuti audit dept dah dibekukan smp bulan 6 (tp el dan mc tak dibekukan la). so, hari jadi aku akan berlalu dgn dgr ceramah pasal medical insurance.  pegi tpt client. balik dan tido. menarik. 1st time (eversince aku mengenali menyambut bday) akan aku abiskan tanpa berpoya2.

7. favourite pastime aku skang adelah TIDO~

p/s: aku tak tiru sape2..tetibe je aku malas nak tulis esei sepanjang lebih drpd 2000 patah perkataan.

2 comments:

rina said...

utk issue no 5 tu, caranye adalah mendiamkan diri.dont give any suggestion ataupon nampak beriya2 nak menjayakan event tu. seriously it works..kiranye ko backoff n lepas tgn la..ok what, takkan la everytime ko yg nak kena handle kan..if say ada org tiba2 suggest ko handle, ko ckp, ape kata org yg suggest ko handle tu, yg handle sendiri..heh

naTea said...

thanx for the advice.. kekadang mmg susah nak say no..but byk kadang gak..aku mmg naturally ske nak handle..:P btw.. aku dah cakap aku tanak handle pape..tadek parti pun takpe..heheh..:)